Ons bezoeken?

Velen kennen het Grootseminarie als een historisch gebouwencomplex dat grotendeels teruggaat op de voormalige Duinenabdij. Dit volledige ommuurde complex, samen met de verrassende tuin en boomgaard, behoort tot de topstukken van het Brugse architecturale en culturele erfgoed uit de 17de en 18de eeuw. Sober gebouwd maar met het oog voor de juiste proporties en gebruikmakend van een fantastisch spel van licht en schaduw in de interieurs.

Dit waardevolle domein is een bezoekje méér dan waard. Van maandag tot vrijdag worden er geregeld groepen ontvangen. Na afspraak staan gidsen van het Grootseminarie in voor een rondleiding van ongeveer anderhalf uur.

Een rondleiding kan ook deel uitmaken van een ruimere activiteit op ons domein: een vergadering, seminarie, studiedag enzovoort.


Voor een afspraak of inlichtingen:
Antoon Vanhuyse, coördinator-econoom
Tel. 050/44 49 51
econoom@grootseminarie.be


Grotere kaart weergeven

 ^  Top

Gemakkelijk te bereiken

Met het openbaar vervoer: om de 10 miniuten via lijn 4 (Markt, St. Jozef, Koolkerke) of lijn 14 (Markt, St. Jozef) Afstappen aan J&M Sabbestraat. Daarna het Duinenbrugje oversteken om het Grootseminarie te bereiken.
Met de auto: rij Brugge binnen via de Dampoort en volg de Potterierei tot aan het Grootseminarie

Parking

Op het domein is er parking met een capaciteit van zo'n 130 wagens.
buiten de muren, in de volledige binnenstad geldt betalend parkeren met vrijstelling voor bewoners die gedomicilieerd zijn in de binnenstad. De betalende zone in de volledige binnenstad geldt elke dag van 9.00 tot 20.00 uur.

 

 

 ^  Top