CCV
School voor geloof

› Initiatief van het CCV Centrum voor Christelijk Vormingswerk
in het bisdom Brugge verzorgd door de professoren van het GrootseminarieDr. Stefaan Franco

Regelmatig vermelden de evangelisten dat Jezus zich in gebed terugtrekt. Hij leerde zijn leerlingen bidden met het Onzevader (Lc 11,1). Bidden behoort tot de essentie van het christen-zijn.

Maar wat is bidden eigenlijk? Wat ‘doen’ christenen als ze bidden? Waarom is bidden zo belangrijk? En haalt het wel iets uit? Wat kunnen we allemaal vragen in gebed en wat niet? In drie namiddagen denken we na over deze vragen. Daarmee reiken we stevige fundamenten aan voor een gebedsspiritualiteit die ons leven verrijkt.

 

Wanneer en waar?

woensdag 09/11, 16/11, en 23/11 telkens van 14.00 uur tot 16.30 uur (met pauze tussenin) in het Grootseminarie, Potterierei 72 te Brugge.

Deze reeks wordt hernomen op 9, 16 en 23 februari 2017 in de Bron te Harelbeke. Meer informatie op www.debron-har.be

Inschrijven

Uw inschrijving wordt definitief na overschrijving van € 30 op rekening BE22 4675 0811 1147 van CCV in het bisdom Brugge, met vermelding van: ‘SvG bidden en naam deelnemer’.
Opsturen of mailen voor 31 oktober 2016 naar: CCV in het bisdom Brugge, Bosdreef 5, 8820 Torhout of brugge@ccv.be


» download folder in pdf

 

Opzet

Veel mensen hebben vragen bij de inhoud en de betekenis van het christelijk geloof op vandaag. Een gezond en volwassen geloof mag die vragen niet uit de weg gaan. De School voor geloof wil bijdragen tot verdieping en verheldering van het geloof door op de actuele vragen in te gaan en van daaruit de kernpunten van de christelijke visie te belichten.

Doelpubliek

De School voor geloof richt zich tot het grote publiek. Iedereen die wat wil bijleren is welkom!

Werking

Elk onderwerp wordt door een professor van het Grootseminarie behandeld. Er wordt met "modules" gewerkt: per reeks wordt 釪n thema uitgediept. Elke module beslaat vier namiddagen of avonden, bij voorkeur gedurende vier opeenvolgende weken. Per beurt worden twee uiteenzettingen van ong. 釪n uur gegeven, met tussenliggende pauze en gelegenheid tot vraagstelling.

De School voor Geloof wordt georganiseerd door het CCV, Partner in Christelijk Vormingswerk.
CCV


Bredere werking:

Gewoonlijk worden de reeksen eerst op het Grootseminarie van Brugge gegeven. Maar ze kunnen ook elders hernomen worden. Wie daarin genteresseerd is, kan contact opnemen met de professor in kwestie voor concrete regelingen.

 ^  Top

 
Leeszaal
Centrum